Zoete torfgenot voor uw Nosingglas
Ballechin 10 jaar oud
Op voorraad. Levertijd: 2-3 werkdagen.*
Pak de praktische proefgrootte (inclusief voucher¹).

Maak gebruik van het Try-Before-You-Buy-voordeel bij deze uitgave. Na de aankoop van de proeffles ontvangt u in uw klantenaccount een kortingscode¹ ter hoogte van de aankoopprijs. Deze wordt binnen de volgende 365 dagen eenmalig automatisch in de winkelwagen toegepast, wanneer u later de standaardfles koopt. Houd rekening met de voorwaarden.
Proefnotities
Aroma: Zoete kruidige torfrauch met veel toffee en vanille. Rijpe vruchten en een subtiele eikennoot ronden het geheel af.
Geschmack: Olieachtig, krachtig en zoet. De torfrauch is duidelijk aanwezig en harmoniseert prachtig met vruchten, karamel en kaneel.
Nachklang: Middellang, zoet en zeer aangenaam.
Productbeschrijving
Schotland is beroemd-berucht om zijn rokerige whisky's. Dat het niet altijd het eiland Islay hoeft te zijn, bewijst deze 10 jaar oude Ballechin. Sinds 2003 produceert de uiterst experimentele Highland distilleerderij Edradour naast hun klassieke niet-rokerige whisky Edradour ook een sterk getorfde versie. Hier verwacht u een volle, olieachtige Highland Malt met veel toffee en karameltonen, die zich vermengen met de intense moutachtige rook. De verschillende vatsoorten verrijken de Ballechin 10 jaar met diverse smaakcomponenten zoals fruittonen en vanille. De Ballechin Single Malt whisky is vernoemd naar een in 1927 gesloten boerderij-distilleerderij in Perthshire genaamd 'Ballechin' en vertegenwoordigt vandaag de dag de rokerige en torfige whisky's van de charmante Edradour Distillery aan de voet van het Cairngorm National Park in de Schotse Highlands.
Serge Valentin heeft de Ballechin 10 jaar in 2018 gekozen tot beste whisky van de maand november .
Hoe is de Ballechin gemaakt?
Het mout voor deze Single Malt whisky heeft met minimaal 50 ppm (Engels 'phenol parts per million') een sterk torfig aroma. Dit komt ongeveer overeen met het torfgehalte van de Islay whisky's zoals Laphroaig en Ardbeg, hoewel de rook hier minder maritiem is, omdat we te maken hebben met Highland torf. De Ballechin 10 jaar rijpt in de beste vaten van Amerikaans en Europees eiken. Voor de 10-jarige botteling van Ballechin zijn zowel whisky uit ex-bourbonvaten als whisky uit Oloroso sherryvaten gebruikt, die de whisky extra diepte en complexiteit geven. Natuurlijk is de Ballechin 10 jaar zonder koelfiltering of toevoeging van kleurstoffen gebotteld op 46% vol. Dit maakt de rokerige Highlander tot een krachtpatser, waarmee je je lange tijd kunt vermaken. We raden deze Ballechin 10 jaar vooral aan voor fans van rokerige whisky's van het eiland Islay, die nieuwe horizonten willen verkennen en hun horizon willen verbreden met Highland-torf.
Wilt u meer weten over rokerige whisky? We hebben de belangrijkste informatie en veel vertegenwoordigers voor u verzameld.
Feiten
Merk | Ballechin |
---|---|
Adres | Kirsch Whisky Service GmbH, Mackenstedter Str. 7, 28816 Stuhr, Germany |
Allergenen | Geen |
Biologisch keurmerk | Nee |
Bottelaar | Originele botteling |
Distilleerderij | Edradour |
Flesmaat | Standaard flessen |
Kleurstof | Nee |
Kleurtint | Geelgoud |
Land van herkomst | Schotland |
Leeftijd | 10 jaar |
Mash Bill | Gemoute Gerst |
Niet koud gefilterd | Ja |
Productcategorie | Whisky |
Producttype | Single Malt |
Regio | Highlands |
Rook | Sterk rokerig |
Serie | Ballechin |
Vast volume | 0.7 |
Vatsterkte of hoog alcoholpercentage | Nee |
Vattypen | Bourbon , Sherry |
Verpakking | Buis |
Opmerking: Productafbeeldingen zijn alleen ter illustratie en kunnen afwijken van het werkelijke product. De gegevens in de productdetails zijn altijd bepalend.