Naar de hoofdinhoud springen Naar de zoekfunctie springen Naar de hoofdnavigation springen

Pisco

Pisco Achtergrond

Pisco is een gedistilleerde drank uit Zuid-Amerika. Zijn oorsprong ligt in de wijnbouwgebieden van Peru en Chili. Het wordt gemaakt van druiven die gefermenteerd en vervolgens gedistilleerd worden om een heldere, sterke spirituose te creëren. Pisco heeft een lange geschiedenis en een uniek smaakprofiel dat het onderscheidt van andere soorten gedistilleerde dranken.

Productie

Pisco wordt meestal gemaakt van minstens één van de 8 verschillende druivensoorten. Het wordt gewonnen uit volledig of gedeeltelijk vergiste druivensap. Het sap wordt gedistilleerd om een heldere spirituose te verkrijgen, die vervolgens minimaal drie maanden in eiken vaten rijpt. Door de rijping krijgt de spirituose een fijne vanille- en karamel smaak. Het eindproduct moet een alcoholpercentage van minimaal 38% hebben en in het land van herkomst worden gebotteld.

Pisco in de test

Pisco is een veelzijdige en unieke spirituose, die perfect is voor het mixen van cocktails of om puur van te genieten. Zijn subtiele vanille- en karameltonen maken het een geweldige aanvulling op zoete en fruitige dranken, zoals de klassieke Pisco Sour. Voor een echt authentieke ervaring zou u Heron By Waqar Pisco Anejado moeten proberen

Pisco Punch Cocktail


Ingrediënten

6 cl Pisco
3 cl verse limoensap
1,5 cl ananassiroop
0,75 cl grenadine
0,75 cl maraschino likeur
1 snufje Angostura bitter
Ananasstukjes ter garnering

Bereiding

  1. Pisco, limoensap, ananassiroop, grenadine, maraschino likeur en bitter in een shaker mengen.
  2. Schudden met ijs en door een zeef in een glas gevuld met ijs gieten.
  3. Garneren met stukjes ananas.
  4. Geniet ervan!

Geschiedenis

De oorsprongen van Pisco zijn terug te voeren tot de 16e eeuw, toen Spaanse kolonisten wijnstokken naar Zuid-Amerika brachten. De naam "Pisco" komt van de havenstad Pisco in Peru, waar de drank oorspronkelijk werd geproduceerd en geëxporteerd. Zowel Peru als Chili claimen de ware geboorteplaats van Pisco te zijn, en de twee landen strijden al lange tijd over de oorsprongen van deze drank. Ondanks de controverse is Pisco een belangrijk onderdeel van de Zuid-Amerikaanse cultuur en keuken geworden en wordt het genoten in cocktails en als drinkgeest.