Unieke smaak uit wijnvaten
Ondjaba Single Malt Fortified Chenin Sherry Style Cask Finish
Verzendkosten vrij.
Op voorraad. Levertijd: 2-3 werkdagen.*
Proefnotities
Aroma: Start met kruidige rook, dan subtiele noot- en fruitaroma's die overgaan in zachtere amandel- en toffeenoten en eindigen met een vleugje verse kersen en pruimen.
Smaak: Rijke, kruidig-nootachtige aanzet die op de tong overgaat in volle graanaroma's. Een heel speciale, aanhoudende rokerigheid die perfect wordt afgerond door fruitige accenten.
Afdronk: Langdurig, vrij zoet en aangenaam rokerig blijven gedroogde vruchten, kruiden en eiken specerij op de tong hangen.
Productbeschrijving
Ga met ons mee op een expeditie naar Afrika en ontdek de eerste single malt uit Namibië.
Deze Ondjaba Single Malt Fortified Chenin Sherry Style Cask Finish is uniek! Hij neemt niet alleen genoegen met het feit dat zijn graan wordt gerookt met olifantenmest (wat echt heel bijzonder is), hij wordt ook - in tegenstelling tot de andere uitgaven van Ondjaba - alleen gemaakt van gemoute gerst. Ondjaba behoort tot de gerenommeerde Erongo Mountain Winery, die ook de vaten voor de rijping van de whisky levert. Nadat het distillaat in zorgvuldig geselecteerde rode wijnvaten heeft mogen rijpen, kreeg de heerlijke drank een nabehandeling in Fortified Chenin-vaten, die zeer vergelijkbaar zijn met Spaanse sherryvaten. Uiteraard is er bij de botteling geen kleurstof en geen koude filtratie gebruikt. Zo geniet u van uw single malt helemaal natuurlijk.
Direct na het openen van de fles omarmt de geur van kruidige rook, noten en donkere vruchten u. Na verloop van tijd ontwikkelen zich ook tonen van toffee, kersen en pruimen. Ondersteund door goed geïntegreerde 51% Vol. alcohol zetten de indrukken zich voort op de tong, aangevuld met typische wijnaroma's, moutachtig graan en een beetje eik. Markante rokerige tonen vullen de mond en blijven met zoete gedroogde vruchten, kruiden en specerijen lang op de tong en in aangename herinnering.
De whisky rijpt in Namibië op een hoogte van meer dan 1200 meter boven zeeniveau, waar hij het hele jaar door wordt blootgesteld aan intense temperatuurverschillen. Dit heeft - vergeleken met rijping in Schotse klimaten - een veel snellere ontwikkeling tot gevolg en levert al na enkele jaren een gebalanceerde en zeer zachte whisky op.
Bestel en geniet nu van de Ondjaba Single Malt en verheug u op bijzondere genietmomenten.
Feiten
Merk | Ondjaba |
---|---|
Adres | Kirsch Import GmbH & Co. KG, Mackenstedter Str. 7, 28816 Stuhr/DE |
Allergenen | Geen |
Biologisch keurmerk | Nee |
Bottelaar | Originele botteling |
Distilleerderij | Erongo Mountain Winery |
Flesmaat | Standaard flessen |
Kleurstof | Nee |
Kleurtint | Terracotta |
Land van herkomst | Namibië |
Mash Bill | Gemoute Gerst |
Niet koud gefilterd | Ja |
Productcategorie | Whiskey |
Producttype | Single Malt |
Rook | Rokerig |
Vast volume | 0.7 |
Vatsterkte of hoog alcoholpercentage | Ja |
Vattypen | Sherry Afwerking , Wijn |
Verpakking | Geen |
Fabrikant

Ondjaba Whiskey
Geproduceerd door de Erongo Mountain Winery, is Ondjaba Namibië's eerste whiskey. In de taal van de Ovambo betekent Ondjaba "Olifant". De Erongo Mountain Winery bevindt zich in een bergachtige regio ten noordwesten van Windhoek, die ideale klimatologische omstandigheden biedt voor de whiskeyproductie. Een bijzonder kenmerk van deze whiskey is de rokerige noot, die ontstaat door het roken van het graan met olifantenmest.
Huisstijl: Veelzijdig met zoete rook, karamel, fruitige tonen en de unieke kruidige aroma's van Namibië.
» Meer over Ondjaba
Opmerking: Productafbeeldingen zijn alleen ter illustratie en kunnen afwijken van het werkelijke product. De gegevens in de productdetails zijn altijd bepalend.