Naar de hoofdinhoud springen Naar de zoekfunctie springen Naar de hoofdnavigation springen

Ondjaba

Hebt u ooit whisky uit Namibië geproefd? Ondjaba is uw kans! Bij Ondjaba krijgt u heerlijke, exotische whisky in buitengewone flessen. Ontdek nu nieuwe aroma-werelden.

Ondjaba Achtergrond

Ondjaba of “Olifant" in de taal van de Ovambo, de grootste bevolkingsgroep van Namibië, is Namibië's eerste whisky. De whisky is geproduceerd door de Erongo Mountain Winery. Dit wijnhuis bevindt zich op een hoog plateau, ongeveer 250 km ten noordwesten van Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Deze bergregio brengt extreme klimatologische omstandigheden met zich mee, die zich als ideaal voor de whiskyproductie blijken te zijn. Maar ook de majestueuze olifant speelt een belangrijke rol in het ontstaan van deze rokende whisky's en geeft ze zijn wereldwijd unieke toets.

Huisstijl

Hoe smaakt de Ondjaba Whiskey? De Ondjaba wordt gemaakt van lokale ingrediënten en heeft zijn eigen karakter. Vooral de klimatologische omstandigheden en de rooktoets van olifantenmest geven hem een overvloed aan aroma's. Het resultaat is een veelzijdige whiskey, die naast zoete rook, zachte karamel en een weelderige fruittoets ook de unieke kruidige aroma's van het wilde Namibië vastlegt.

Productie

Hoe wordt Ondjaba Whiskey geproduceerd? Bij de totstandkoming van de Ondjaba Whiskeys speelt de olifant een cruciale rol. Het graan voor de whiskey wordt gerookt met olifantendung. Deze ongebruikelijke keuze van grondstof is voor de hand liggend, aangezien olifantendung in Namibië gemakkelijk beschikbaar is en in tegenstelling tot veen een duurzame optie vormt. Nadat de dung is gedroogd, wordt deze in het midden van de rookkamer aangestoken en geeft het graan in een ongeveer acht- tot tien uur durend proces zijn zoete rook.

Naast tarwe, maïs en gedeeltelijk gerst vormt Mahangu, een inheemse hirse soort, de belangrijkste basis in de gebruikte graanmix van de whisky. Dit wordt rechtstreeks van lokale graanboeren betrokken en op de wijngaard zelf gemalen en gemout.

Na een uitgebreide fermentatie van ongeveer zeven dagen in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks, wordt de gehele mash voor de dubbele distillatie in de distilleerketel gedaan. Daarna rijpt de drank in geselecteerde likeur- en rode wijnvaten uit hun eigen voorraad onder de intense Afrikaanse zon.

Video

Geschiedenis

De Ondjaba werd in 2021 als eerste whisky van Namibië uitgebracht door de Erongo Mountain Winery. De wijnmakerij werd opgericht door het Duitse echtpaar Wolfgang en Esther Koll. Nadat ze naar Namibië waren geëmigreerd, begon het echtpaar ongeveer 15 jaar geleden met de wijnbouw. Tegenwoordig behoort de Erongo Mountain Winery tot de grootste wijn- en eerste whiskyproducenten in Namibië. Ook bezoekers zijn van harte welkom op de wijnmakerij. Er zijn rondleidingen waarbij de distillatie van verschillende Namibische likeurenbrandewijnen en de whisky's kan worden ervaren. Aansluitend kunnen deze in een proefruimte met uitzicht op de wijngaard of in het eigen restaurant worden genoten.

Ondjaba kopen bij whic.nl

Ervaar de unieke bottelingen van Ondjaba bij whic.nl. Met handige filtermogelijkheden kunt u zich met gemak oriënteren en vindt u precies waar u naar op zoek bent - of u nu een beginner of verzamelaar bent.

Maak zelf kennis met Ondjaba met de Ondjaba Whiskey Classic en ervaar de rokerige elegantie en de unieke smaak van Namibië. Dankzij een betrouwbare en snelle levering kunt u zo snel mogelijk van uw nieuwe favorieten genieten. Bij vragen over uw bestellingen kunt u gerust contact opnemen met onze gekwalificeerde klantenservice of ons contactformulier gebruiken.

Nu is het aan u om uw favoriete whisky's van Ondjaba en andere merken te vinden en hier in de webshop van whic.nl te bestellen.