Deadhead Rum
Deadhead Rum Achtergrond

Met een van de meest opvallende flessen in het assortiment gedistilleerde dranken zet Deadhead Rum een echt statement. De fles doet de merknaam alle eer aan. De door een kunstenaar ontworpen fles in de vorm van een schrumphol hoofd is het handelsmerk van de distilleerderij. De thuisbasis van de Deadhead Rum is - het anderszins door Tequila gedomineerde Mexico. De stad Veracruz is bekend om zijn aromatische suikerriet. Met zijn ligging van 15 graden noorderbreedte bevindt de plaats zich in de zogenaamde rumstrook. Deze is ideaal voor de teelt van kwalitatief hoogwaardig suikerriet.
Om redenen van duurzaamheid vervangt merkenhouder Iconic Brands de huidige flessen met plastic omhulsel door glazen flessen. De bijzondere en herkenbare uitstraling van de flessen blijft echter behouden.
Huisstijl




Wie proeft Deadhead Rum? Deadhead Rum zet in op zijn kruidige tonen en overtuigt met veelzijdige bottelingen. Koffie, bakspecerijen en aangename vanilletonen zijn terug te vinden in de rum. Mooie anistonen en een aangename pikantheid completeren het beeld van de Deadhead Rums.
Productie
Hoe wordt Deadhead Rum geproduceerd? Een verse en kwalitatief hoogwaardige melasse vormt de basis bij de productie van Deadhead Rum. Deadhead Rum is een blend van melasse en vergist suikerrietsap, wat zorgt voor een uniek kruidig smaakprofiel. Daarom is de Deadhead Rum zowel om puur van te genieten als voor liefhebbers van cocktails op basis van rum uitstekend geschikt. In kleine batches wordt de mix langzaam gefermenteerd en in koperen distilleerketels dubbel gedistilleerd. Hierdoor brengt de distilleerderij spannende aroma's en smaaknuances in de rum. Het distillaat wordt vervolgens in verschillende vaten opgeslagen. Hierbij krijgt de rum zijn gouden kleur. Het bijzondere is dat niet alleen in klassieke ex-bourbon vaten wordt gerijpt. Er worden ook vaten van Mexicaanse eik gebruikt. Wanneer de rum voldoende gerijpt is, begint het blenden van de Deadhead Rum. Master Blender Jorge Perez Rafael probeert daarbij het karakter van de vaten perfect te benadrukken. De productie in Small Batch methode zorgt voor een uitstekende kwaliteit in elke fles Deadhead Rum.
Geschiedenis
Het merk Deadhead Rum wordt geleid door het bedrijf Iconic Brands uit Californië. In 2011 werd de Deadhead Rum gecreëerd. Het doel was om de rumproductie in Mexico meer aandacht te geven. Suikerriet is sinds de 18e eeuw een cultuurplant in Mexico. Het aantal suikermolens in Mexico overtreft het aantal molens in de meeste landen van het Caribisch gebied. Terwijl Tequila en Mezcal uit Mexico veel aandacht krijgen, is rum relatief onbekend. In samenwerking met de Brennerei Rones de México, die bekend staat om zijn ambachtelijke rum, is de Deadhead Rum ontwikkeld. De meester-distilleerder Jorge Perez Rafale is een van de meest onderscheiden distillateurs in heel Mexico. Ook zijn ervaring heeft bijgedragen aan het maken van de Deadhead Rum tot wat hij vandaag de dag is.