Hapsburg
Hier vindt u een portfolio van innovatieve Absinth, die van elk feest een kleurrijk succes maakt. Probeer de spannende creaties het beste meteen met uw vrienden uit.
Hapsburg Achtergrond
Het merk Hapsburg wil niet zomaar Absinth op de markt brengen, maar probeert een hele levensstijl te vermarkten. Volgend de tijdgeest brengt het merk flitsende creaties uit die zowel jonge studenten als veeleisendere genieters aanspreken.
Productie
Hoe wordt Hapsburg Absinth geproduceerd? In wezen volgt de productie van Absinth dezelfde patronen als de productie van Gin. Als basis wordt een neutrale of wijnalcohol gebruikt, die uit verschillende grondstoffen kan worden vervaardigd. Deze wordt tijdens de zogenaamde maceratie gemengd met de verschillende smaakgevende kruiden. In tegenstelling tot gin speelt hier echter absintalsem de hoofdrol. Bij de klassieke Hapsburg Absinthe X.C Original Extra Strong komt de absintalsem bijzonder goed naar voren, en de groene kleur is hier ook absoluut natuurlijk. Bij andere, iets meer uitgesproken creaties heeft Hapsburg echter geholpen met de felle kleuren. Zo'n felle blauwe kleur zoals die van de Hapsburg Absinthe Extra Strong XC Cassis maakt het ook gewoon meer bijzonder!
Hapsburg in de test
Alle bunten Absinths van de productlijn van Hapsburg hebben hun charme en beloven vooral plezier en genot. We raden aan om eerst kennis te maken met de originele Hapsburg Absinthe X.C Original Extra Strong. De krachtige klassieker van het merk toont zijn traditioneel wermutzware Absinth-karakter. Om hem puur te drinken, is hij toch wat sterk. Daarom kunt u hem - zoals vroeger gebruikelijk in Frankrijk - met water en suiker genieten. Alternatief kunnen er ook heerlijke, niet te zoete cocktails met de drank worden gemaakt.
Geschiedenis
De geschiedenis van Absinth gaat terug tot de 18e eeuw en is gekenmerkt door excessief gebruik en de resulterende verboden. Het merk Hapsburg werd kort voor de eeuwwisseling in 1999 opgericht en heeft het zich tot doel gesteld om Absinth een nieuw, modern gezicht te geven. Met verschillende creaties hebben zij tot op heden een weg gebaand in de harten van Absinth-liefhebbers.