Depaz Rhum
Depaz Rhum Achtergrond

Rhum Depaz is een van de kleinste rum-distilleerderijen op Martinique. De distilleerderij bevindt zich in Saint Pierre aan de voet van de Mount Pelee. Eens verwoest door de uitbarsting van de Mount Pelee in 1902, Rhum Depaz is een verhaal van wedergeboorte. Depaz produceert AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) Rhum Agricole met jaarlijks toenemende kwaliteit.
Huisstijl




Rhum Depaz staat algemeen bekend om zijn evenwichtige zoetheid en zijn houten, bloemige en fruitige aroma's. Een zachte afdronk en een verfijnd karakter worden ook verwacht. Dit is deels te danken aan het gebruik van hoogwaardig blauw suikerriet.
Blauwe Suikerriet staat bekend als het duurste en moeilijk te cultiveren. Toch biedt het de meest intense aroma's waarvan Depaz profiteert.
Productie
Rhum Depaz wordt gemaakt van het sap van vers gesneden blauw suikerriet, dat op de heuvels van de Mont Pelee wordt verbouwd. Het land biedt een unieke voordelen na Depaz. Het frisse gefilterde water van de berghelling en de mineralrijke bodem uit de vulkanische omgeving benadrukt de smaak van het suikerriet.
Het hart van de Depaz-distilleerderij is de oude stoommachine, die de molens aandrijft voor het malen van het suikerriet, evenals de kolomdistilleerderij.
Rhum Depaz begint met de gisting van de suikerrietsappen met gist voor 48 uur, om de suikerrietwijn te verkrijgen. De suikerrietwijn wordt vervolgens bovenin een koperen kolomdistilleerderij geplaatst. Hier leidt het de toegevoegde stoom naar beneden en produceert een distillaat met ongeveer 70 % alcohol/vol.
Het distillaat rijpt vervolgens, afhankelijk van de behoefte, in zorgvuldig geselecteerde vaten. Hierdoor ontstaan de unieke aroma's van de vintage rum.
De jongere rumsoorten van Depaz, die ongeveer 3 maanden gerijpt zijn, zijn fruitig en bloemig. De oudere rums zoals Rhum Vieux worden 3 jaar lang in eiken vaten gerijpt en hebben een vleugje chocolade, vanille en koffie. De vintage-rumsoorten zoals Depaz Cuvee Prestige zijn minimaal 9 jaar gerijpt en vertonen een balans van fruitige, minerale tonen en warme specerijen.
Geschiedenis
De Depaz-distilleerderij was oorspronkelijk een boerderij, waarvan de oorsprong teruggaat tot het jaar 1651. Oorspronkelijk werd hier tabak verbouwd en vee gehouden. Vanwege de vraag naar suikerriet werd het land snel gebruikt voor de teelt van suikerriet, waar de familie Depaz aan werkte.
In 1902 barstte de Berg Pelee uit, die Saint-Pierre van de kaart veegde en 30.000 mensen op het eiland doodde, waaronder ook de familie Depaz. Victor Depaz was op dat moment de enige levende Depaz, aangezien hij aan de Universiteit van Bordeaux studeerde. 15 jaar later keerde Victor terug naar Martinique. Bezoek het Perinelle-landgoed, waar hij geboren werd.
In 1917 opende Victor Depaz een nieuwe distilleerderij, die werd bevoorraad met de 512 hectare suikerriet die hij had geërfd. Later bouwde hij een replica van zijn ouderlijk huis 'Habitation Perinelle', waar hij met zijn vrouw en hun 11 kinderen woonde. Dit werd later omgedoopt tot 'Chateau Depaz'.
Victor was uiterst toegewijd aan de verbetering en ontwikkeling van zijn rum. Dit werd in 1922 erkend, toen Depaz in Marseille hun eerste medaille ontving, gevolgd door een gouden medaille in 1927.
Depaz Rhum kopen bij whic.nl
Depaz Rhum Rum bestelt u het beste in de overzichtelijke onlineshop whic.nl. Dankzij handige filters vindt u met gemak rum die helemaal aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren.
Voor welke producten u ook kiest; bij het merk Depaz Rhum kunt u vertrouwen op goede kwaliteit - net zoals bij whic. Wij zorgen ervoor dat uw bestellingen zorgvuldig verpakt op weg naar u gaan. Zo snel mogelijk zal alles bij u thuis aankomen - betrouwbaar verzonden met DHL. Onze deskundige klantenservice is een extra reden om Depaz Rhum Rum in de onlineshop whic.nl te kopen. Bij vragen over uw bestellingen, kunt u eenvoudig ons contactformulier gebruiken.
Waar wacht u nog op? Koop Depaz Rhum Rum eenvoudig hier op whic.nl.