Naar de hoofdinhoud springen Naar de zoekfunctie springen Naar de hoofdnavigation springen

Del Professore

Bij Del Professore staan kwaliteit en creativiteit hoog in het vaandel. Als u op zoek bent naar die bijzondere touch voor uw drankjes, dan bent u hier aan het juiste adres.

Del Professore Achtergrond

Del Professore is een merk dat de botanische diversiteit en vruchtbaarheid van Italië benut. Uit kwaliteitswijn en (voornamelijk) lokale botanicals ontstaan hier spannende Vermouth (Wermut) en opwindende Gin

Productie

Bij Del Professore draait alles om het terroir. Natuurlijk is de ligging in Italië een groot geluk. Vruchtbare grond is de beste voorwaarde voor verse botanicals. De wijdverspreide wijnbouw bevordert natuurlijk de hoge kwaliteit van de vermout. Zo zijn de omstandigheden voor de dranken van het merk geweldig. Terwijl voor de gins neutrale alcohol met verschillende botanicals wordt geparfumeerd, is wijn de basis voor vermout. Deze wordt uit de omgeving betrokken. De variëteiten Muscat, Freisa en Nebbiolo worden gebruikt. Om een vermout te creëren, wordt het fermentatieproces van deze wijnen onderbroken door ze met alcohol te verrijken, voordat ze vervolgens ook met verschillende kruiden worden verrijkt. Sommige van de specerijen worden door de producenten zelf verzameld, andere worden ingekocht bij kleine producenten.

Geschiedenis

In 1862 bracht de bekende Amerikaanse barman en gastronoom Jerry Thomas zijn boek uit en hij had waarschijnlijk geen idee wat hij daarmee in gang zou zetten. Meer dan een eeuw later liet een groep Italiaanse barmannen zich precies daardoor inspireren en ontstond het idee om een speakeasy (fluisterkneipe) op te richten, die zich vandaag de dag in de steegjes van Rome verstopt. Daaruit ontstond het idee voor Del Professore. Sinds 2013 bestaat er een samenwerking tussen de eigenaren van de Jerry Thomas Speakeasy en de distilleerderij Quaglia in de buurt van Turijn.