Naar de hoofdinhoud springen Naar de zoekfunctie springen Naar de hoofdnavigation springen

Kanosuke

Sinds 2017 torent de Kanosuke Distillery uit boven het langste zandstrand van Japan, in het zuidwesten van het land. De distilleerderij is bijzonder trots op de drie verschillend gevormde pot stills: zo ontstaat Japanse single malt of grain whisky met opmerkelijke veelzijdigheid en een fluweelachtige karakter.

Kanosuke Achtergrond

Het klimaat op de locatie van de distilleerderij Kanosuke kan nauwelijks geschikter zijn voor de productie van goede whisky. Warme zomers zorgen voor een snelle rijping van de whisky en de winderige winters brengen de lucht in het vatmagazijn in beweging. Gelegen in de prefectuur Kagoshima, torent de distilleerderij boven het langste zandstrand van Japan uit. Bovendien profiteert de omgeving van de grote zandduin van een rijke bron van kristalhelder grondwater. Het resultaat van de bijzondere locatie en het harde werk zijn gelaagde whisky's met een bijzonder zachte textuur.

Huisstijl

Wie proeft Kanosuke Whisky? Kanosuke Whisky overtuigt whiskyliefhebbers met een gelaagd aroma-profiel en een zachte textuur. Vaak zijn de invloeden van Japanse rijstwijn te vinden. Ook andere vaten laten hun stempel achter: Van fruitige sherryzoetheid, over de vanilletonen van een bourbonvat tot aan IPA-vaten, kan men zich verheugen op verschillende creatieve bottelingen.

Productie

Hoe wordt Kanosuke Whisky geproduceerd? Uw gerstemout wordt door de Japanse distilleerderij betrokken uit Groot-Brittannië, Europa, Australië en Japan. Het merendeel is getorfd, ongeveer 85% in vergelijking met 15% ongetorfd mout. Het kristalheldere bronwater komt uit de regio, en de fermentatie duurt 96 uur met brouw- en distilleer-gist. 

De distilleerderij beschikt over drie distilleerketels met een capaciteit van 6000 l, 3000 l en 1600 l, elk met unieke vormen en hoeken in de lyne-armen. Terwijl twee distilleerketels uitsluitend worden gebruikt voor de wash- en spirit-distillatie, wordt de derde flexibel ingezet. De Kanosuke Distillery streeft ernaar een breed scala aan smaakprofielen te creëren door veranderingen in het distillatieproces.

Geschiedenis

Ook al is de distilleerderij pas sinds 2017 in bedrijf, ze kan terugkijken op meer dan een eeuw traditionele vakmanschap. Sinds 1883 produceert het moederbedrijf Komasa Jyozo de Japanse brandewijn Shochu met het eigen merk Mellowed Kozuru. De nieuwe distilleerderij is vernoemd naar de tweede Master Distiller Kanosuke Komasa. Ze is uitgerust met alles wat nodig is voor de productie van hoogwaardige gedistilleerde dranken.

Aangezien Kanosuke pas in 2017 haar deuren heeft geopend, kan men nog niet spreken van een bewogen geschiedenis. Toch ontwikkelt de distilleerderij zich al tot een vaste waarde in de Japanse whiskywereld. Hun New Born 2019, in Bourbonvaten gerijpte New Make, heeft al "Best Japanese New Make" gewonnen bij de World Whisky Awards. En sinds 2021 verrassen ze met jaarlijkse Single Malt bottelingen. We mogen benieuwd zijn wat ons uit het land van de rijzende zon nog gepresenteerd zal worden.

Kanosuke kopen bij whic.nl