Connacht Whiskey Company
Connacht is een jonge whisky-destilleerderij aan de prachtige westkust van Ierland. Hier ontstaat klassieke Ierse whisky: driemaal gedistilleerde Single Pot Still Whisky.
Connacht Whiskey Company Achtergrond

Connacht is een nieuwe distilleerderij in het dorp Ballina in de graafschap Mayo. De hier geproduceerde Pot Still Whiskey is voornamelijk voor de VS bedoeld, maar we zullen waarschijnlijk ook kunnen profiteren van de Connacht-producten.
Huisstijl
Wie proeft Connacht Whiskey? Dat zal nog blijken.
Productie

Hoe wordt Connacht Whiskey geproduceerd? De distilleerderij heeft een jaarlijkse capaciteit van ongeveer 300.000 liter alcohol en kan daarmee zo'n 450.000 flessen Irish Pot Still Whiskey produceren. Het bijzondere aan Pot Still Whiskey is de mix van gemoute en ongemoute gerst, die door het gebruik van ongemoute gerst zorgt voor een bijzonder fruitige smaak. De focus ligt op de export naar de Amerikaanse markt. Tot nu toe is er 10 miljoen euro in het bedrijf gestoken. Het ontwerp van de Pot Stills komt van de hand van een van de oprichters, Robert Cassell. Hij zelf is Master Distiller en heeft zijn ervaring in de groeiende Craft Distilling sector in de VS verder kunnen uitbreiden.
Geschiedenis
Twee Ieren en drie Amerikanen hebben deze transatlantische samenwerking tot stand gebracht. Robert Cassell, John Romanelli en Tom Jensen brachten de nodige kennis over productie en financiering mee om de idee van J.P. en David Stapleton vorm te geven. De opening van de distilleerderij vond plaats in de herfst van 2015.