Naar de hoofdinhoud springen Naar de zoekfunctie springen Naar de hoofdnavigation springen

Radius Distillery

De sympathieke jonge Radius Distillery uit Denemarken moet u op uw radar houden. Tot nu toe is er vooral ongelooflijk lekkere, creatieve gin van daar - in de toekomst zal er ook heel bijzondere whisky komen.

Radius Distillery Achtergrond

De drie zelfbenoemde kernwaarden van de Deense producenten zijn Trots, Traditie en goede Ambacht. Deze komen prachtig tot uiting in het uitgebreide portfolio van de Radius Distillery. Less is more is het devies. Dat dit succesvol is, blijkt niet alleen uit het moderne minimalistische ontwerp, maar ook uit het maximale genot dat elk product uitstraalt.

Productie

In wezen hecht Radius veel waarde aan het feit dat de distillatie en de productie in het algemeen wetenschappelijke normen respecteren. Alle processen worden nauwkeurig en zorgvuldig uitgevoerd. Het merendeel van de gebruikte grondstoffen komt van het eigen Gut Oremandsgaard. De filosofie is minder is meer - er moet voor worden gezorgd dat de botanicals, die op het etiket staan, aan het einde ook daadwerkelijk te proeven zijn. In plaats van, zoals veel andere producenten, veel botanicals te gebruiken, proberen de Master Distillers van Radius zo min mogelijk smaakgevers te gebruiken, die dan echter bewust genoten kunnen worden. Het gaat altijd innovatief vooruit - de producenten hebben geen zin in de verveling van steeds dezelfde producten en stagnatie.

Geschiedenis

Van een lange geschiedenis kan bij Radius op dit moment nog niet gesproken worden. De start was ook eerder spontaan dan gepland en zo ook de aankoop van de eerste koperen still. De Master Distillers Kristian en Flemming begonnen daarmee, quasi parttime 's nachts in de keuken gin te maken. Zelfs een beetje verrast, smaakten de resultaten toch beter dan verwacht. Sindsdien experimenteren de twee voormalig in de farmaceutische industrie werkzame Master Distillers met steeds nieuwe recepten. Achter elke batch schuilt een andere samenstelling. Bij Batch 18 was het eindelijk zo ver, ze hadden een gin gecreëerd waarvan ze geloofden dat deze zich internationaal zou kunnen onderscheiden. Met deze gin wonnen ze zilver op de San Francisco World Spirits Competition en toen nam het succesverhaal een vlucht. Uiteindelijk vonden ze in August, de spruit van de eigenaren van het Oremandsgaard goed, een geschikte "medeplichtige". Sinds 2018 werken ze samen en de distilleerderij vond zijn intrek in het grote landhuis. De tot nu toe geproduceerde gedistilleerde dranken zijn een veelbelovende start die naar meer smaakt. We hopen op vele andere heerlijke creaties uit Oremandsgaard.