Naar de hoofdinhoud springen Naar de zoekfunctie springen Naar de hoofdnavigation springen

Akkeshi

Akkeshi is een whisky-destilleerderij in het landelijke noorden van Japan. Het is na Nikka Yoichi de tweede destilleerderij op het eiland Hokkaido.

Akkeshi Achtergrond

De distilleerderij is in bezit van en wordt geëxploiteerd door Kenten Co Ltd. De president van het bedrijf, Keiichi Toita, is een fan van Islay Single Malt Scotch Whisky en Akkeshi wordt soms ook wel Little Lagavulin genoemd. Het doel van de distilleerderij is om haar unieke locatie in combinatie met traditionele Schotse methoden te gebruiken om aroma's en smaken te creëren, die nergens anders te vinden zijn.

Huisstijl

Deze distilleerderij produceert een rokende, krachtige single malt. De whisky is zo ontworpen dat hij goed past bij lokale specialiteiten zoals zuivelproducten en oesters.

Productie

Akkeshi produceert whisky van gemoute gerst, die uit Schotland wordt geïmporteerd. Er zijn echter plannen om ingrediënten uit de regio te gebruiken.

De gisting vindt plaats in roestvrijstalen wasbakken zonder enige temperatuurcontrole. De distilleerderij vertrouwt op de vaardigheden van haar medewerkers om de fermentatie aan te passen aan de buitentemperaturen. Ex-Bourbon-vaten en sherry-bussen zijn de meest gebruikte rijpingsvaten. Er is echter ook geëxperimenteerd met Japanse Mizunara-eik, wijnvaten en rumvaten.

Die Kenten Company werd geïnspireerd door de onmiskenbare smaak van de Islay-whiskys inspiratie. De regio Akkeshi ondergaat echter drastischere klimatologische schommelingen dan Schotland. Dergelijke temperatuurverschillen kunnen de rijping van de whisky beïnvloeden.

Er zijn drie pakhuizen. De eerste twee zijn in de Dunnage-stijl gebouwd. Het derde pakhuis is uitgerust met planken en is nabij de zee gebouwd, in de hoop dat de rijpende whisky enkele van de aroma's van de zee opneemt.

Geschiedenis

Die Kenten Company begon in 2013 met de planning van de distilleerderij. Er werd een voorraad nieuwe gedistilleerde dranken van andere distilleerderijen aangeschaft om het rijpingsproces te testen.

Het nevelige landschap van Akkeshi in Hokkaido werd geselecteerd en de bouw begon in 2015. In 2016 was de distilleerderij in volle productie en gebruikte het pot stills, die door Forsyths in Schotland werden geleverd en geïnstalleerd.

In 2017 bracht de distilleerderij haar eerste product uit. Foundations 1 was een blend van gedistilleerde dranken die 5-14 maanden in bourbonvaten hadden gerijpt. Foundations 2 werd het volgende jaar uitgebracht en bevatte het eerste geturfde exemplaar van de drank. Foundations 3 demonstreerde de effecten van rijping in een Mizunara-vat en Foundations 4, dat in 2019 werd uitgebracht, was een blended whisky.

2020 kwam de eerste fles Single Malt Whisky op de markt. Akkeshi Kanro was ongeveer 3 jaar oud en rijpte in een combinatie van Bourbon-, Sherry-, wijn- en Mizunara-vaten. Er werden 15.000 flessen met een alcoholpercentage van 55% vol. vrijgegeven.

Akkeshi kopen bij whic.nl

Bij whic.nl vindt u een diverse selectie van Akkeshi Whiskys tegen eerlijke prijzen. Dankzij handige filters vindt u moeiteloos whisky die helemaal bij uw smaak past. Bij whic.nl zult u slagen. Een snelle levering is hier gegarandeerd, zodat u zo snel mogelijk uw nieuwe favoriete druppel kunt proeven.

Waar wacht u nog op? Koop Akkeshi Whisky eenvoudig hier op whic.nl.