Monkey 47
Verveling is bij Monkey 47 niet aan de orde. Niet alleen de bijzondere naam maakt deze Duitse Dry Gin tot iets bijzonders. Ook de creativiteit en de complexiteit van elke creatie zouden u moeten aanmoedigen om deze merk en zijn bottelingen eens nader te bekijken.
Monkey 47 Achtergrond

De Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin is de waarschijnlijk bekendste en succesvolste Duitse gin ooit. Sinds 2010 zet hij de standaard voor kwaliteits-gin in Duitsland. Gemaakt in het Zwarte Woud verenigt hij de lokale aroma's met die van botanicals uit de hele wereld. Daarbij komen in totaal 47 aromatische ingrediënten samen, die in hun geheel een complexe en veelzijdige spirituose vormen. In 2011 werd het origineel bij de International Wine and Spirits Competition uitgeroepen tot beste gin ter wereld. Maar daarop leunen de producenten zich niet achterover. Steeds weer zijn ze op de zoek naar nieuwe smaakmakers en aroma-innovatie.
Huisstijl




Hoe smaakt Monkey 47? Hoewel de jeneverbesnoot niet per se de meest prominente is in deze Dry Gin, is deze zeker nog te herkennen. Daarnaast springen vooral citrusnoten, subtiele florale aroma's en aangenaam kruidige peper eruit.
Productie

Hoe wordt Monkey 47 geproduceerd? Hele 47 botanicals zijn betrokken bij deze Schwarzwald Gin. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een breed smaakpalet wordt gepresenteerd. Slechts 15 daarvan worden in grotere hoeveelheden toegevoegd en bepalen daarmee voornamelijk het karakter van de spirituose. Eerst worden de aroma-gevers in melasse-alcohol geplaatst en blijven daar voor 36 uur. Dit proces wordt maceraat genoemd. Tijdens het tweede distillatieproces vindt bovendien een stoominfusie plaats, waarbij de geselecteerde botanicals in een mand aan de bovenkant van het distillatie-apparaat worden geplaatst. Van daaruit kunnen de aroma's op een zachte manier de essentie van het distillaat beïnvloeden. De gin rijpt daarna 3 maanden in aardewerken vaten, voordat hij uiteindelijk op 47 vol.-% wordt verdund en gebotteld. Voor de productie wordt uitsluitend regionaal bronwater gebruikt.
Monkey 47 in de test
Je moet absoluut de standaard van het merk proberen, de Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin. Als klassieker kan hij altijd in de kast staan, om jezelf spontaan iets bijzonders te gunnen. Dankzij zijn complexiteit is hij zeer goed puur te genieten. Met verschillende tonics is het echter ook mogelijk om de meest uiteenlopende smaaknuances extra in de schijnwerpers te zetten. Het krachtige tonic water van Thomas Henry is hier zeer geschikt voor. De fles is bovendien decoratief, in de retro chic van een apothekersfles met een label in postzegelstijl. Daarmee doet hij het ook goed als cadeau of - zodra leeg - als decoratie-element. Wie de versierende facetten waardeert, kan ook kiezen voor de editie van de Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin met houten doos. De kist in industrieel design voegt extra charme toe. Voor degenen die het origineel al lang in hun hart hebben gesloten en voor degenen die bereid zijn om nieuwe wegen te verkennen op het gebied van aroma, is er ook de jaarlijkse Monkey 47 Distiller's Cut, waarvoor de producenten altijd iets nieuws bedenken. Ook speciale edities zoals de fruitige en aangenaam zoete Monkey 47 Barrel Cut uit moerbeibarricques of de Monkey 47 Sloe Gin met een bittere sleedoornaroma zijn interessante alternatieven. Ze schenken ervaren spiritsliefhebbers net zoveel vreugde als nieuwsgierige beginners.
Geschiedenis
Sinds 2010 is er de Schwarzwald Gin uit Loßburg in Baden-Württemberg. Ongeveer twee jaar eerder begonnen de oprichters Alexander Stein en Christoph Keller aan de ontwikkeling te werken. De receptuur is volgens de producenten echter al ouder. Het zou terug te voeren zijn op een man genaamd Montgomery Collins. Deze Brit zou na de Tweede Wereldoorlog een voogdij voor Max, een aap in de Berlijnse dierentuin, hebben overgenomen. Na zijn verhuizing naar het Zwarte Woud opende Collins de "Gasthof zum wilden Affen". De gin-liefhebber leek de drank in zijn tijd al te hebben geproduceerd. Terwijl de oude herberg werd gerenoveerd, vond men een kist met gin, waarop het etiket "Max the Monkey - Schwarzwald Gin" te lezen was. Daarbij lag een briefje met enkele van de botanicals. Op dit oude recept zou ook de huidige Monkey 47 Schwarzwald Gin zijn gebaseerd. De druppel wordt geproduceerd door de Black Forest Distillers, waarvan Pernod Ricard begin 2016 de meerderheidsaandelen heeft verworven.
Monkey 47 kopen bij whic.nl
Ervaar de heerlijke bottelingen van Monkey 47 in de eenvoudig te gebruiken onlineshop whic.nl. Met precieze filtermogelijkheden kunt u zich moeiteloos oriënteren en vindt u precies waar u naar op zoek bent - of u nu een beginner of verzamelaar bent. Koop bijvoorbeeld de Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin online bij whic.nl en proef het paradevoorbeeld van een Monkey 47.
Voor welke producten u ook kiest; bij het merk Monkey 47 kunt u rekenen op goede kwaliteit - net zoals bij whic. Koop Monkey 47 Gins online bij whic. Uw aankopen worden door ons breukveilig verpakt. Met DHL hebben we een betrouwbare partner voor een eenvoudige levering. Zo kunt u snel genieten van uw nieuwe favorieten. Bij vragen over onze Monkey 47 Gins of uw bestelling, kunt u gerust ons contactformulier gebruiken. Onze ijverige klantenservice zal dan met een goede oplossing bij u terugkomen.
Verwen uzelf weer eens met iets lekkers en koop hier Monkey 47 Gin in de onlineshop whic.nl.