Ondjaba The Namibian Whiskey Classic
Op voorraad. Levertijd: 2-3 werkdagen.*
Proefnotities
Aroma: Een kruidig-fruitige droom. Mout, tabak en fruitige tonen zoals framboos, wierook en aangeschroeid sandelhout verleiden de neus.
Smaak: Intens en gelaagd. Vanille en karamel domineren aanvankelijk, gevolgd door een sterke invloed van het vat met eik en tannines. Daarbij milde fruittonen en een subtiele rokerigheid die de zoetheid prachtig accentueert.
Afdronk: Middellang met kruidige tabaksrook en lichte vruchten.
Productbeschrijving
De Ondjaba The Namibian Whiskey Classic is een grain whisky uit Namibië.
En zo krijgt de whisky zijn goede smaak
De basis van deze grain whisky bestond uit drie verschillende graansoorten, waaronder Mahangu, een regionale soort gierst. Het rokerige aroma in de Ondjaba komt van de voor ons ongebruikelijke droogmethode van het mout: Door gebrek aan turf of hout wordt olifantenmest gebruikt. De whisky is met een respectabele 46% vol. in de fles gebracht. Dit zorgt voor het volle karakter van deze botteling. Er is geen suikerkleurstof toegevoegd. De prachtige kleur is volledig natuurlijk ontstaan.
Zo smaakt deze druppel bijzonder goed
Deze fijne druppel verdient het om puur door u genoten te worden. Zo komt zijn volledige waarde pas echt tot uiting.
Feiten
Merk | Ondjaba |
---|---|
Adres | Kirsch Import GmbH & Co. KG, Mackenstedter Str. 7, 28816 Stuhr/DE |
Allergenen | Geen |
Biologisch keurmerk | Nee |
Bottelaar | Originele botteling |
Distilleerderij | Erongo Mountain Winery |
Flesmaat | Standaard flessen |
Kleurstof | Nee |
Kleurtint | Melasse |
Land van herkomst | Namibië |
Mash Bill | Granen |
Niet koud gefilterd | Nee |
Productcategorie | Whiskey |
Producttype | Single Grain |
Rook | Rokerig |
Vast volume | 0.7 |
Vatsterkte of hoog alcoholpercentage | Nee |
Verpakking | Geen |
Fabrikant

Ondjaba Whiskey
Geproduceerd door de Erongo Mountain Winery, is Ondjaba Namibië's eerste whiskey. In de taal van de Ovambo betekent Ondjaba "Olifant". De Erongo Mountain Winery bevindt zich in een bergachtige regio ten noordwesten van Windhoek, die ideale klimatologische omstandigheden biedt voor de whiskeyproductie. Een bijzonder kenmerk van deze whiskey is de rokerige noot, die ontstaat door het roken van het graan met olifantenmest.
Huisstijl: Veelzijdig met zoete rook, karamel, fruitige tonen en de unieke kruidige aroma's van Namibië.
» Meer over Ondjaba
Opmerking: Productafbeeldingen zijn alleen ter illustratie en kunnen afwijken van het werkelijke product. De gegevens in de productdetails zijn altijd bepalend.