Buitengewone Triple Grain uit Namibië
Ondjaba The Namibian Whiskey Gravino Cask Finish
Op voorraad. Levertijd: 2-3 werkdagen.*
Proefnotities
Productbeschrijving
Ontdek misschien wel de meest ongebruikelijke whiskey die u ooit heeft gedronken.
Als u aan Namibië denkt, komen misschien dingen als de Kalahari-woestijn, een zonovergoten Atlantische kust en een adembenemend hoogland in u op. Sommigen denken misschien ook aan de heerlijke wijnen uit een van de kleinste wijngebieden ter wereld. Maar whiskey? Dat moet je eerst bedenken.
Buitengewoon en goed
Deze in veel opzichten buitengewone grain whiskey is gemaakt van drie verschillende graansoorten. De spannendste daarvan is de zoet-bittere Mahangu-haver. Deze wordt na het mouten boven een vuur van gedroogde olifantenmest gedroogd, wat de whiskey een voelbare rokerigheid geeft, die echter duidelijk verschilt van turfrook.
De whiskey rijpte gedeeltelijk in Gravino vaten van de Erongo Mountain Winery. Gravino is een Afrikaanse likeurwijn die op een vergelijkbare manier als portwijn wordt gemaakt. De Gravino vaten zorgen voor heerlijke tonen van bosvruchten, zoete kersen en fijne amandelen. De vatrijping heeft ook invloed op de rook en zorgt voor zoet-kruidige tonen en een zeer gelaagd rokerig ervaring.
Het klimaat in het Namibische hoogland is overwegend droog met hete dagen en koude nachten. Dit zorgt voor een zeer intensieve uitwisseling tussen distillaat en vat. Zo is de Ondjaba heerlijk rond en is de alcohol goed geïntegreerd. Ook de prachtige kleur komt voort uit deze intense rijping en is 100% natuurlijk. Met 46% Vol. heeft de whiskey een aangename drinksterkte, die de aroma's prachtig tot hun recht laat komen.
Probeer deze buitengewone whiskey en leer whiskey van een nieuwe kant kennen.
Feiten
Merk | Ondjaba |
---|---|
Adres | Kirsch Import GmbH & Co. KG, Mackenstedter Str. 7, 28816 Stuhr |
Allergenen | Geen |
Biologisch keurmerk | Nee |
Bottelaar | Originele botteling |
Distilleerderij | Erongo Mountain Winery |
Flesmaat | Standaard flessen |
Kleurstof | Nee |
Kleurtint | Melasse |
Land van herkomst | Namibië |
Mash Bill | Granen |
Niet koud gefilterd | Nee |
Productcategorie | Whiskey |
Producttype | Single Grain |
Rook | Rokerig |
Vast volume | 0.7 |
Vatsterkte of hoog alcoholpercentage | Nee |
Vattypen | Bourbon , Wijn Afwerking |
Verpakking | Geen |
Fabrikant

Ondjaba Whiskey
Geproduceerd door de Erongo Mountain Winery, is Ondjaba Namibië's eerste whiskey. In de taal van de Ovambo betekent Ondjaba "Olifant". De Erongo Mountain Winery bevindt zich in een bergachtige regio ten noordwesten van Windhoek, die ideale klimatologische omstandigheden biedt voor de whiskeyproductie. Een bijzonder kenmerk van deze whiskey is de rokerige noot, die ontstaat door het roken van het graan met olifantenmest.
Huisstijl: Veelzijdig met zoete rook, karamel, fruitige tonen en de unieke kruidige aroma's van Namibië.
» Meer over Ondjaba
Opmerking: Productafbeeldingen zijn alleen ter illustratie en kunnen afwijken van het werkelijke product. De gegevens in de productdetails zijn altijd bepalend.