Caipirinha

Het klassieke Caipirinha recept:
6 cl Cachaça
1 Limoen
2 EL bruine rietsuiker
Gecrushed ijs
Snijd de limoenen in parten en doe ze in een tumblerglas. Strooi er rietsuiker over en druk ze aan met een muddler (of lepel). Voeg vervolgens de Cachaça toe en vul het glas met crushed ice. Optioneel kan er een scheutje sodawater aan toegevoegd worden.
Tip: In plaats van bruine rietsuiker kan ook suikersiroop gebruikt worden.
Andere varianten:
Meestal wordt bij variaties van het oorspronkelijke Caipirinha-recept de sterke drank Cachaça door een andere vervangen. Vaak worden in plaats daarvan Wodka, Aperol, Rum of verschillende likeuren gebruikt. In de Braziliaanse metropool São Paulo heeft de cocktail met rijstwijn in plaats van Cachaça zich gevestigd. Deze is vooral bekend als Caipisake.
Natuurlijk kunnen ook andere vruchten worden toegevoegd of als vervanging voor de limoen worden gebruikt. Zo kunnen altijd caipirinha-achtige cocktails gemixt worden, die met grote waarschijnlijkheid fantastisch smaken!
De Braziliaanse klassieker
De Caipirinha behoort tot de absolute klassiekers onder de cocktails. Hij komt oorspronkelijk uit Brazilië, maar is inmiddels een internationaal cultdrankje.
De belangrijkste ingrediënt, Cachaça, is een sterke drank gemaakt van suikerrietmost. Net als Rhum agricole wordt Cachaça gemaakt van verse suikerriet. Het merendeel van de rum wordt echter gemaakt van melasse, wat Cachaça en Rhum agricole zo uniek maakt.
Maak een heerlijke Caipirinha en haal het Braziliaanse levensgevoel eenvoudig in huis in uw glas.
Waar komt de naam "Caipirinha" vandaan?
De naam van de cocktail is afgeleid van het Braziliaanse woord "Caipira", wat zoveel betekent als "plattelandsjongen". Oorspronkelijk was Caipirinha namelijk een cocktail van de Braziliaanse, landelijke bovenklasse. Zo heeft de naam voor de bekende "Caipi", zoals hier vaak wordt afgekort, zich gevestigd voor de heerlijke cocktail.