Naar de hoofdinhoud springen Naar de zoekfunctie springen Naar de hoofdnavigation springen

Gin Cocktails

Zin in meer gin cocktails?

Ontdek meer spannende en heerlijke cocktails van A tot Z.

Bronx

Winterse sinaasappelaroma's om te betoveren.

Ingrediënten

4 cl Cotswolds Dry Gin
2 1/2 cl Vermouth del Professore Rosso
1 1/2 cl Del Professore Bianco
2 cl sinaasappelsap
2 Dashes (Spritzer) sinaasappelbitter

Bereiding

Alle ingrediënten op ijsblokjes in de shaker doen, dubbel zeven en zonder ijs in een voorgekoelde cocktailglas serveren. Als decoratie maakt een sinaasappelschil zich prima.
Tip: Pers de oliën van de schil boven de drank uit.

Zoet-fruitige verleiding.

Ingrediënten

6 cl Raasay Gin
1 citroen
 → 3 cl citroensap
 → citroenschil
2 cl frambozensiroop (Darbo)
1 eiwit

Bereiding

Vul de shaker met ijs en voeg alle ingrediënten toe, schud vervolgens krachtig (Hard Shake!). Zeef alles, verwijder het ijs en schud nogmaals zonder ijs, zodat er een bijzonder luchtige schuimkraag de cocktail siert. Giet het geheel zonder ijs in een cocktailglas en garneer met een citroenschil.

Sprankelende, verkwikkende maracujafrisse in uw glas.

Ingrediënten

3 cl No. 3 Gin
1 cl citroensap
1 cl maracujasirup
5 cl gemberbier
8 cl champagne

Bereiding

Gin, citroensap & siroop op ijsblokjes shaken. Het gemberbier toevoegen en roeren. In een koud cocktailglas gieten en de champagne erover laten drijven. Met de schil van een citroen de drank aromatiseren*.

Warmende gebakken appelaroma's om je in te wikkelen.

Ingrediënten

3 cl Gin del Professore À la Madame
8 cl appelsap
2 cl sinaasappelsap
1 1/2 cl honing
2 stukjes gember
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
3 kardemompeulen
1/2 steranijs

Bereiding

Alle ingrediënten behalve de gin in een pan ongeveer zes minuten verwarmen – niet koken. Laat de steranijs en het kaneelstokje iets korter trekken. Alles door een zeef gieten, de gin toevoegen en heet in een kopje serveren. Steranijs en een sinaasappelschil maken zich prachtig als decoratie.

Aromatische vlucht naar de Middellandse Zee.

Ingrediënten

4 cl Lonewolf Cloudy Lemon Gin
3 cl mandarijnsap
1/2 takje rozemarijn 
1 cl citroensap
1 1/2 cl mandarijnensiroop

Bereiding

Alle ingrediënten op ijsblokjes shaken, dubbel zeven en serveren op vers ijs in een tumbler. Als decoratie zijn citroenzeste en een takje rozemarijn geschikt.
Tip: Pers de oliën van de zeste boven de drank uit.

Verleidelijk zoete kersen- en kruidenaroma's.

Ingrediënten

4 cl Lonewolf Gin
2 1/2 cl Del Professore Rosso
1 1/2 cl Del Professore Bianco
1/2 cl Luxardo Maraschino
2 Dash (Spritzer) Orangenbitter

Bereiding

Alle ingrediënten op Würfeleis in een mengglas koud roeren en zonder ijs in een voorgekoelde cocktailglas serveren. Als perfecte garnering dient een sinaasappelschil.
Tip: Oliën van de schil boven de drank uitpersen.

Zomerse Sferen met Citruskracht!

Ingrediënten

4 cl Lone Wolf Cactus & Lime
1 cl Rhum J.M Shrubb Orangenlikeur
2 1/2 cl verse limoensap
1 1/2 cl suikersiroop
Zout

Bereiding

De voorgekoelde cocktailglas met zout garneren - hiervoor gewoon de rand van het glas met een limoenpartje bevochtigen en daarna in het zout dopen. Alle ingrediënten met ijs in een cocktailshaker shaken en in het koude glas zeven. Kan prachtig worden gegarneerd met een limoenpartje.

Sin Presión

Onweerstaanbare verleiding van zoete en zomerse bessen.

Ingrediënten

4 cl Old Man Gin Project three
1 1/2 cl Koval Licor de Arándano
1 cl Rhum J.M Licor de Naranja Shrubb
1 1/2 cl Del Professore Rosso
1/2 cl Honing

Bereiding

Schud energiek alle ingrediënten over crushed ice. Zeef de drank in een voorgekoeld cocktailglas. Aromatiseer* en decoreer met een twist van sinaasappel.

* Wat wordt bedoeld met aromatiseren? Neem de schil en knijp deze boven de cocktail, daarna kun je deze snijden en gebruiken om het glas te decoreren.

Zomerse kokos-amandel droom met heerlijke grapefruit.

Ingrediënten

5 cl Old Man Gin Project One
1 cl citroensap
1 1/2 cl amandelsiroop
1/2 cl Rhum J.M Shrubb Orangenlikeur
12 cl grapefruitlimonade

Bereiding

Decoreer het glas vooraf met een kokosrasp rand - doop de rand van het glas in suikersiroop & daarna in kokosrasp. Voeg alle ingrediënten toe op ijsblokjes in een longdrinkglas en roer voorzichtig. Garneer tot slot met de grapefruitzeste.

Het wonder voor mooie huid, laat ook uw drankje stralen. Let op, grapefruit-kick!

Ingrediënten

5 cl Harami Gin
2 cl granaatappelsap
1 1/2 cl granaatappelsiroop
1 1/2 cl citroensap
1 eiwit

Bereiding

Alle ingrediënten krachtig op ijs schudden. In een voorgekoeld cocktailglas of in een tumbler met ijs zeven. Graag met een citroenzeste aromatiseren* & decoreren.

Heerlijke fruitvariëteit in de winter.

Ingrediënten

5 cl No. 3 London Dry Gin
1 1/2 cl Cherry Heering
1 cl DOM Benedictine Likeur
2 cl limoensap
1 cl frambozensiroop
1/2 cl fruitbrandewijn
2 cl granaatappelsap

Bereiding

Alle ingrediënten op ijsblokjes in de shaker doen, dubbel zeven en serveren op vers ijs in een tumbler. Een sinaasappelschil is de prachtige decoratie.
Tip: Pers de oliën van de schil boven de drank uit.

Decadente citrusnoten voor sprankelend genot.

Ingrediënten

5 cl No. 3 London Dry Gin
2 cl sinaasappellikeur
1 citroen
→ 2 cl verse citroensap
→ citroenschil

Bereiding

Alle ingrediënten op ijs in de shaker shaken, vervolgens zeven en in een (bij voorkeur voorgekoelde) cocktailglas serveren. Een citroenschil dient als perfecte decoratie.