Naar de hoofdinhoud springen Naar de zoekfunctie springen Naar de hoofdnavigation springen

Rum Cocktails

Twee vers bereide granaatappel-munt-cocktails met limoen en baraccessoires op een zwarte achtergrond

Zin in meer rumcocktails?

Ontdek meer spannende en verfrissende cocktails van A tot Z.

Goudenoog

Exotische premium rumcocktail met verse ananasschijf, bloemdecoratie en suiker rand in ananasvormig glas, omringd door ananasstukjes

Uw sinaasappelbom voor de gouden zonsondergang.

Ingrediënten

6 cl Spirits of Old Man Rum Project Two Spiced Orange 2019 Gold
1 1/2 cl Del Professore Classico
2 cl Del Professore Rosso
1 1/2 cl Maracujanectar
1 sinaasappel
→ 1 1/2 cl sinaasappelsap
→ sinaasappelschil

Bereiding

Alle ingrediënten krachtig op ijs schudden en in een voorgekoeld cocktailglas zeven. Vervolgens aromatiseren* met de schil van een sinaasappel en garneren.


* Wat wordt bedoeld met aromatiseren? Neem de schil en pers deze boven de cocktail uit, snijd deze daarna in en gebruik het om het glas te decoreren.

Verfrissende premium rumcocktail met limoen- en sinaasappelschijfjes, gember en ijsblokjes in een kristalhelder tumblerglas, omringd door hoogwaardige ingrediënten

De opwindende exotische.

Ingrediënten

4 1/2 cl Navy Island Jamaica Rum XO Reserve
2 cl Aber Falls Salted Toffee Liqueur
1 1/2 cl Nork Citroen&Gember
1 cl Sirop J.M Suikersiroop
1 Citroen 
 → 1 1/2 cl Citroensap 
 → Citroenschil 
1 Sinaasappel
1 Eiwit
 

Bereiding

Alle ingrediënten krachtig op ijs schudden en in een tumbler met ijs zeven. Vervolgens aromatiseren* en garneren met een limoen- en sinaasappelschil.

Elegante cocktailglas met rode drank en sinaasappelschil in feestelijke kerstsfeer met verse sinaasappels en dennen takken

Haitian Marta’inez

Verwarmende winterfruitaroma's in het glas.

Ingrediënten

4 1/2 cl Clairin Vaval
3 cl Vermouth Del Professore Rosso
2 Dashes (spetters) oranjebitter
1/2 cl Luxardo Maraschino

Bereiding

Alle ingrediënten op ijsblokjes in een mengglas koud roeren en zonder ijs in een voorgekoelde cocktailglas serveren. Een sinaasappelschil als garnering gebruiken.
Tip: Olie van de schil boven de drank uitpersen

Twee glazen met romige espresso-cocktail met kaneelstokjes en kerstachtige dennenversiering op houten onderzetters

Volle winterse vreugde voor gezellige momenten.

Ingrediënten

4 cl Black Tot Rum
15 cl Natuurlijke appelmoes
Kruidenboter (naar smaak)*

Bereiding

Maak de kruidenboter van tevoren naar eigen smaak. Meng hiervoor boter met verschillende winterse specerijen. Verwarm de appelmoes en vul een kopje, voeg de rum toe en doe een theelepel koude kruidenboter in het drankje.
Tip: de boter drijft licht op de drank en je drinkt het direct van de rand van de kop.

*Er zijn ontelbare recepten voor kruidenboter. In principe verwarmt u boter met verschillende specerijen - bijvoorbeeld kaneel, vanille, kruidnagel en piment of gewoon speculaaskruiden. Roer ook af en toe tijdens het afkoelen, zodat er zich niets aan de oppervlakte afzet. Bewaar het het beste in de koelkast.

Exotische rumcocktail met verse ananas- en sinaasappelschijfjes in kristalhelder glas, omringd door tropische vruchten en een premium rumfles op de achtergrond

Tropische Aromenflucht in de Cariben.

Ingrediënten

6 cl Hampden Estate 8 jaar Pure Single Jamaican Rum
5 cl Ananassap
2 cl Del Professore Bitter
1 cl Demerara-siroop
1 cl Limoensap

Bereiding

Alle ingrediënten op ijsblokjes shaken, dubbel zeven en met ijs in een tumbler serveren. Als decoratie kunnen een sinaasappelschil en ananasbladeren prachtig worden gepresenteerd.
Tip: Pers de oliën van de schil boven de drank uit.

Verfrissende premiumcocktail met goudgele kleur, limoenpartje en ijsblokjes in een kristalhelder tumblerglas in een zonnig buitenomgeving

Deze drank verwarmt van binnen.

Ingrediënten

4 1/2 cl Black Tot Rum
1/2 cl Forsyths Worthy Park 151 Proof White Jamaica Pure Single Rum
1 1/2 cl Falernum
2 cl Limoensap
1/2 cl Suikersiroop

Bereiding

Alle ingrediënten op ijsblokjes shaken, dubbel zeven en op ijs in een tumbler serveren. Garneer met een limoenzeste.

Feestelijke premiumcocktail met verse cranberries, limoen en ijsblokjes in kristalhelder, diamantgeslepen glas voor een kerstachtige lichtachtergrond

Uw zoete bessenlekkernij.

Ingrediënten

4 cl HAMPDEN Estate Pure Single 8 Jaar Jamaicaanse Rum
1/2 cl Zwarte Bessen Sirop
1/2 cl Witte Chocolade Sirop
1 cl Frambozen Sirop
1 cl Limoensap Cordial
1 Limoen

Bereiding

Alle ingrediënten op ijsblokjes roeren en in een tumbler met ijsblokjes zeven. Aromatiseren* en garneren met de schil van een limoen. Optioneel verse rode vruchten aan een prikker serveren.

Twee verfrissende mango-passionfruit-cocktails met ijsblokjes, gegarneerd met mangoschijfjes en passievrucht op de achtergrond, omringd door verse mango's en ijs

De fruitige slagroomtopper voor uw zomer.

Ingrediënten

4 cl Spirits of Old Man Rum Project Four Vanilla Cane No. IV
1 1/2 cl Aber Falls Salted Toffee Liqueur
3 1/2 cl Maracujanectar
3 1/2 cl Mangonectar
2 cl Milchmädchen Crème
1 Mango 
1 Rafaello

Bereiding

Alle ingrediënten krachtig op ijs schudden en in een tumbler met ijs zeven. Als garnering dienen mangofans en Rafaello.

Gemaakt gin-cocktailglas met gemberplakje in een zonnige bar-omgeving voor veeleisende genieters

Voor een beetje pittige scherpte op de cocktailkaart.

Ingrediënten

4 cl Clairin Communal
Limoen
 → 2 cl limoensap
 → Limoenpartje
13 cl Ginger Beer
Gemberplakje

Bereiding

Rum en limoensap in een longdrinkglas doen. Voeg ijsblokjes toe en giet het Ginger Beer eroverheen. Een limoenpartje en een gemberplakje maken deze drank perfect af.

Twee verfrissende Whisky Sour-cocktails met sinaasappelschil-garnituur in hoogwaardige longdrinkglazen in een zonsondergangs-sfeer

Caribische sfeer op uw balkon.

Ingrediënten

6 cl Old Man Rum Project Five Leisure Harbour 2020 Gouden Medaille
1 cl Kokossiroop
1 cl Citroensap
3 cl Mangosap
10 cl Mango Lime (bijv. Thomas Henry)
1 Sinaasappel 

Bereiding

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes met alle ingrediënten. Lichtjes roeren en aromatiseren* en garneren met de schil van een sinaasappel.