Rum Cocktails

Zin in meer rumcocktails?
Ontdek meer spannende en verfrissende cocktails van A tot Z.
Goudenoog

Uw sinaasappelbom voor de gouden zonsondergang.
Ingrediënten
6 cl Spirits of Old Man Rum Project Two Spiced Orange 2019 Gold
1 1/2 cl Del Professore Classico
2 cl Del Professore Rosso
1 1/2 cl Maracujanectar
1 sinaasappel
→ 1 1/2 cl sinaasappelsap
→ sinaasappelschil
Bereiding
Alle ingrediënten krachtig op ijs schudden en in een voorgekoeld cocktailglas zeven. Vervolgens aromatiseren* met de schil van een sinaasappel en garneren.
* Wat wordt bedoeld met aromatiseren? Neem de schil en pers deze boven de cocktail uit, snijd deze daarna in en gebruik het om het glas te decoreren.
Krokodil

De opwindende exotische.
Ingrediënten
4 1/2 cl Navy Island Jamaica Rum XO Reserve
2 cl Aber Falls Salted Toffee Liqueur
1 1/2 cl Nork Citroen&Gember
1 cl Sirop J.M Suikersiroop
1 Citroen
→ 1 1/2 cl Citroensap
→ Citroenschil
1 Sinaasappel
1 Eiwit
Bereiding
Alle ingrediënten krachtig op ijs schudden en in een tumbler met ijs zeven. Vervolgens aromatiseren* en garneren met een limoen- en sinaasappelschil.
Haitiaanse Marta'inez

Haitian Marta’inez
Verwarmende winterfruitaroma's in het glas.
Ingrediënten
4 1/2 cl Clairin Vaval
3 cl Vermouth Del Professore Rosso
2 Dashes (spetters) oranjebitter
1/2 cl Luxardo Maraschino
Bereiding
Alle ingrediënten op ijsblokjes in een mengglas koud roeren en zonder ijs in een voorgekoelde cocktailglas serveren. Een sinaasappelschil als garnering gebruiken.
Tip: Olie van de schil boven de drank uitpersen
Heisse Butter-Rum

Volle winterse vreugde voor gezellige momenten.
Ingrediënten
4 cl Black Tot Rum
15 cl Natuurlijke appelmoes
Kruidenboter (naar smaak)*
Bereiding
Maak de kruidenboter van tevoren naar eigen smaak. Meng hiervoor boter met verschillende winterse specerijen. Verwarm de appelmoes en vul een kopje, voeg de rum toe en doe een theelepel koude kruidenboter in het drankje.
Tip: de boter drijft licht op de drank en je drinkt het direct van de rand van de kop.
*Er zijn ontelbare recepten voor kruidenboter. In principe verwarmt u boter met verschillende specerijen - bijvoorbeeld kaneel, vanille, kruidnagel en piment of gewoon speculaaskruiden. Roer ook af en toe tijdens het afkoelen, zodat er zich niets aan de oppervlakte afzet. Bewaar het het beste in de koelkast.
Jungle Bird

Tropische Aromenflucht in de Cariben.
Ingrediënten
6 cl Hampden Estate 8 jaar Pure Single Jamaican Rum
5 cl Ananassap
2 cl Del Professore Bitter
1 cl Demerara-siroop
1 cl Limoensap
Bereiding
Alle ingrediënten op ijsblokjes shaken, dubbel zeven en met ijs in een tumbler serveren. Als decoratie kunnen een sinaasappelschil en ananasbladeren prachtig worden gepresenteerd.
Tip: Pers de oliën van de schil boven de drank uit.
Ranglum

Deze drank verwarmt van binnen.
Ingrediënten
4 1/2 cl Black Tot Rum
1/2 cl Forsyths Worthy Park 151 Proof White Jamaica Pure Single Rum
1 1/2 cl Falernum
2 cl Limoensap
1/2 cl Suikersiroop
Bereiding
Alle ingrediënten op ijsblokjes shaken, dubbel zeven en op ijs in een tumbler serveren. Garneer met een limoenzeste.
Rode Diamant

Uw zoete bessenlekkernij.
Ingrediënten
4 cl HAMPDEN Estate Pure Single 8 Jaar Jamaicaanse Rum
1/2 cl Zwarte Bessen Sirop
1/2 cl Witte Chocolade Sirop
1 cl Frambozen Sirop
1 cl Limoensap Cordial
1 Limoen
Bereiding
Alle ingrediënten op ijsblokjes roeren en in een tumbler met ijsblokjes zeven. Aromatiseren* en garneren met de schil van een limoen. Optioneel verse rode vruchten aan een prikker serveren.
Tropische Druppel

De fruitige slagroomtopper voor uw zomer.
Ingrediënten
4 cl Spirits of Old Man Rum Project Four Vanilla Cane No. IV
1 1/2 cl Aber Falls Salted Toffee Liqueur
3 1/2 cl Maracujanectar
3 1/2 cl Mangonectar
2 cl Milchmädchen Crème
1 Mango
1 Rafaello
Bereiding
Alle ingrediënten krachtig op ijs schudden en in een tumbler met ijs zeven. Als garnering dienen mangofans en Rafaello.
Wit & Gember

Voor een beetje pittige scherpte op de cocktailkaart.
Ingrediënten
4 cl Clairin Communal
Limoen
→ 2 cl limoensap
→ Limoenpartje
13 cl Ginger Beer
Gemberplakje
Bereiding
Rum en limoensap in een longdrinkglas doen. Voeg ijsblokjes toe en giet het Ginger Beer eroverheen. Een limoenpartje en een gemberplakje maken deze drank perfect af.
Geel Vogel

Caribische sfeer op uw balkon.
Ingrediënten
6 cl Old Man Rum Project Five Leisure Harbour 2020 Gouden Medaille
1 cl Kokossiroop
1 cl Citroensap
3 cl Mangosap
10 cl Mango Lime (bijv. Thomas Henry)
1 Sinaasappel
Bereiding
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes met alle ingrediënten. Lichtjes roeren en aromatiseren* en garneren met de schil van een sinaasappel.