10 Whiskys om bij te eten
Kulinaire lekkernijen laten zich uitstekend combineren met andere. Een Aperol Spritz of Limoncello Spritz als aperitief, de perfecte rode of witte wijn bij een chique diner of een koel biertje bij de barbecue - dat kent u vast. Maar waarom niet ook eens een whisky bij het eten proberen?
Whisky om te eten - onze aanbevelingen

De aroma's van whisky zijn zo veelzijdig dat deze premium spirituose zich uitstekend leent voor combinatie met hartige en zoete gerechten. Wij presenteren u onze twee favoriete food pairings. Laat u verrassen en probeer eens iets nieuws!

Whisky voor de barbecue
Het is zomer. Het grillseizoen is in volle gang. Tijd om uw standaardrepertoire aan eten en drinken uit te breiden. Kijk voor inspiratie zeker in de heerlijke receptenverzameling van de gril-experts van BBQ.LOVE: Creatieve grillrecepten. Daarbij kunt u nu een passende whisky kiezen om een hele nieuwe grillervaring te creëren.
Maar welke is de juiste whisky? Natuurlijk degene die u lekker vindt. We willen u echter twee aanbevelingen meegeven:
Als de rooktonen bij het grillen of roken u bijzonder aanspreken, kunt u deze aroma's verder naar voren brengen met een mooi rokerige single malt whisky. De Sea Shepherd Islay Single Malt Whisky is hier een uitstekende keuze. Hij heeft een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en tilt de rooktonen van uw barbecue naar een nieuw niveau.
Als stevige rokerige tonen in uw drankje niet zo uw ding zijn, kunt u in plaats daarvan eenvoudig teruggrijpen naar fruitige whisky. Zoals chocolade met zeezout of aardbeien in de klassieke salade bewijzen, is ook de combinatie van zoet en hartig gewoonweg heerlijk. Bijzonder goed geschikt is een in sherryvat gerijpte whisky, die met zoet-sappige gedroogde vruchten en een aangename zoete specerij een mooie balans creëert met de zout-hartige aroma's van gegrild vlees of gegrilde groenten. Onze favoriet: GlenAllachie 12 jaar.
Whisky bij het dessert
Voor het begin van een meer gangenmenu raden we aan niet per se te kiezen voor een zo sterk drankje als whisky. Dit kan mogelijk de komende aroma's overstemmen. Enige uitzondering: een milder mixdrankje zoals een heerlijke Highball - daarvoor gewoon 5cl Starward Left-Field in een met ijsblokjes gevuld longdrinkglas doen, aanvullen met Ginger Ale en garneren met een citroenschil.
De pure whisky-ervaring zou in plaats daarvan naar het einde moeten worden verplaatst. Een zoet dessert, gecombineerd met een goede whisky, tilt de smaakervaring naar een nieuw niveau. Afhankelijk van het dessert kunt u verschillende whisky's uitproberen. Over het algemeen raden we aan: Kies een whisky die de aroma's van uw dessert benadrukt.
Plant u een Crème brûlée of Apple Crumble met vanillesaus, kies dan het beste een whisky uit het Bourbonvat. Altijd beschikbaar en daarvoor perfect passend: Glencadam 10 jaar.
Heeft u meer zin in rode vruchtencompote of brownies, dan zijn krachtige sherryvat-whiskys met intense gedroogde fruit- en chocoladetonen een uitstekende keuze. Perfect hiervoor is de Glenrothes 11 jaar uit de Gordon & MacPhail Discovery Range.
Als laatste willen we u graag een allrounder dessertwhisky aanbevelen, die zowel in bourbon- als sherryvaten heeft gerijpt en daarmee een geweldige balans van zoete aroma's in uw nosingglas levert. De Irish Single Malt Whisky van Dingle is een van onze favoriete standaarden - altijd beschikbaar, altijd een genot.
